Hozzávalók:10dkg liszt, 3 dkg kakaó, 12dkg darált mandula, 10 dkg cukor,10 dkg mogyoró, 1 db tojás, 18 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj, teáskanál szódabikarbóna, vanillin kivonat,teáskanál forró víz, csipetnyi só.
A mogyorót megpirítjuk 200°c, majd megtisztítjuk a héjától ezután a sütőt előmelegítjük úgy 180°c.Ez alatt, a lisztet, a kakaót, és a szódabikarbonát átszitáljuk,majd hozzákeverjük a darált mandulát és a sót is.A vaja a cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a tojást a vaníliát na és persze a forró vizet.Mixerrel alacsony fokozaton belekeverjük a kakaós lisztbe. Mogyorókat ezután félbevágjuk,a csokoládét feldaraboljuk és hozzákeverjük a kekszmasszához.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kikenjük vajjal. A masszából köröket formázunk,majd megsütjük. Ha nagyobbak lettek a kekszek 18-20 percig sütjük. amennyiben kicsiket formáztunk a masszából 10 perc is elegendő ahhoz hogy, készre süljenek..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése