2012. május 11., péntek

Zsírban sült Derelye

Hozzávalók: 3 db tojás,80 dkg liszt, dl tejföl, 3dkg só, 30 dkg csirkemáj,10 dkg zsír, 1dkg só, 2 db tojás, 0,5 dkg törött bors, 1 csomó petrezselyemzöld,2 db tojásfehérje, 40 dkg zsír, 20 dkg sajt.
A tojásból,lisztből, és a sóból tésztát gyúrunk.Vékonyra nyújtjuk!! Majd ez után négyzet alakú derelyéket készítünk, az alábbi töltelékkel.
A csirkemájat kevés zsíron lepirítjuk,megsózzuk,borsozzuk, végül az egészet ledaráljuk és hozzáadjuk a tojásokat.A  már előkészített derelyéket megtöltjük, szélét megnyomkodjuk és tojásfehérjével megkenjük bő zsírban kisütjük reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése