2012. május 24., csütörtök

Halsaláta

Hozzávalók: 40 dkg halfilé,2 avokádó,15 dkg kígyóuborka,10 dkg póré-vagy vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 citrom, 2 evőkanál salátaolaj, 1 fej saláta, 2 babérlevél, ecetes tárkonylevél,só.
Halszeleteket sóval,kevés vöröshagymával, és babérlevélél ízesített valamint annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, ami épp ellepi.
Majd 10 percig Lassu tűzzön főzzük!!
lefedve.
Ha a 10 perc letelt,szűrölapáttal óvatosan emeljük ki, majd lepörözzük és hagyjuk kihűlni majd kis darabokra tördeljük. Sárgarépát,hagymát, és az uborkát  vékony szeletekre vágom és kevés sóval  összekeverem.Ezután  az ecetes tárkonylevéllel,fél evőkanál vízzel hígított tárkonyecettel és az olajjal leöntjük. A kellően érett avokádót, amely tapintásra puha, hosszában ketté vágjuk.Az így előkészített hozzávalókat salátalevéllel bélelt tálba v. tálakra halmozzuk, és a tetejét az ecetes-olajos öntettel meglocsolom, és hűtőbe tesszük 12 legfeljebb 3 órára.
Jó étvágyat hozzá.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése