Halszeleteket sóval,kevés vöröshagymával, és babérlevélél ízesített valamint annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, ami épp ellepi.
Majd 10 percig Lassu tűzzön főzzük!!
lefedve.
Ha a 10 perc letelt,szűrölapáttal óvatosan emeljük ki, majd lepörözzük és hagyjuk kihűlni majd kis darabokra tördeljük. Sárgarépát,hagymát, és az uborkát vékony szeletekre vágom és kevés sóval összekeverem.Ezután az ecetes tárkonylevéllel,fél evőkanál vízzel hígított tárkonyecettel és az olajjal leöntjük. A kellően érett avokádót, amely tapintásra puha, hosszában ketté vágjuk.Az így előkészített hozzávalókat salátalevéllel bélelt tálba v. tálakra halmozzuk, és a tetejét az ecetes-olajos öntettel meglocsolom, és hűtőbe tesszük 12 legfeljebb 3 órára.
Jó étvágyat hozzá.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése