2012. március 13., kedd
Mogyoros rudacskák
3 tojásnak fehérjét kemény habbá felverjük, belekeverjünk 210 g cukrot, 280 g darált mogyorot és kevés reszelt citromhéjat.1/2 cm vastagra kinyújtjuk. Majd ismét 2 tojásfehérjét habosra kikeverünk 140 g cukorral és ízlés szerint tehetünk hozzá egy kevés citromlevet is.Ezt rá tesszük a kinyújtott tésztára, és elsimítjuk majd egy vizes késsel tetszés szerint rudacskákat szaggatunk ki belőle. Ezután deszkán szárítjuk úgy 1/2 órát a rudacskákat, majd kikent tepsibe tesszük őket és félig nyitott langyos sütőben kiszárítjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jó kis recept, csak nem szeretek mogyorót törni-darálni!:(
VálaszTörlésSzia maisz én sem szeretek törni sem darálni készen veszem. =)
Törlés