2011. június 12., vasárnap

Gombás csirke

Hozzávalók 4 személyre!
  • 1 kb: 1,3kg-os csirke
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 2 teáskanál édesnemes paprika
  • 4 evőkanál szezámolaj
  • 3/8 l vörösbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 g gomba
  • 1/8 l tejszín
Elkészítése:
A csirkét 8 részre vágjuk, az egyes részeket jól megmossuk, majd megszárítjuk.Lisztet,a sót és a paprikát összekeverjük majd a hús szeleteket beleforgatjuk.
Az olajat egy mély serpenyőben felforraljuk, és s a csirkedarabokat világosbarnára pirítjuk. A vörösbort hozzáöntjük, és fedő alatt 25 percig pároljuk, közben a húsokat megforgatjuk. Közben a hagymát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk, és a hússal együtt megpároljuk.A gombát megtisztítjuk és megmossuk, ez után hosszúkás szeletekre vágjuk, majd a serpenyőbe tesszük, és és még 5 percig pároljuk. Ha a csirke megpuhult, a levét sűrűre főzzük, és tejszínnel finomítjuk, és ízesítjük.

Mi illik hozzá?
Vajas-petrezselymes rizs, jégsaláta, joghurtos-citromos öntet, könnyű fehérbor!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése