2011. június 7., kedd

Csirkés-Gombás Palacsinta

Hozzávalók 4 adaghoz!
Palacsinta:
  • 1 kis narancs
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 tojás,1/2 kk só
  • 10 ág friss kakukkfű
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 3/4 dl tej
  • és olvasztott vaj a sütéshez
Töltelék:
  • 5 szál újhagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 ek citromlé
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek étolaj,só és őrölt fekete bors
  • 2 dl főzőtejszín
A narancsot forró vízzel megmossuk,szárazra töröljük és a héját lereszeljük majd a levét kinyomjuk.Félre tesszük! (a töltelékhez) A lisztet a tojással a sóval és két kakukkfűág levelével összekeverjük.Az olvasztott vajat és a tejet felváltva beleöntjük, hogy sima sűrű palacsintatésztát kapjunk. Lefedve 30 percig pihentetjük!! Az újhagymát megtisztítjuk és megmossuk majd vékony karikákra vágjuk.A gombát is megtisztítjuk és leöblítjük ezután vékonyan felszeleteljük majd citromlével meglocsoljuk.A töltelékhez a csirkemellfilét csikokra vágjuk, és 1 ek olajban körös-körül megpirítjuk.Megsózzuk, és megborsozzuk, kivesszük és félretesszük maradék olajban a gombát nagy lángon 5 percig pirítjuk. 3 perc után az újhagymát is hozzáadjuk, majd a csirkemellcsíkokat belekeverjük. A tölteléket elkészítjük:öntsük hozzá a már elkészített főzőtejszínnel összekevert narancslevet, és kis lángon kb: 10 percig főzzük.A serpenyőt ne fedjük le. Sóval és borssal izésítjük.Vajban 8 palacsintát sütünk, és megtöltjük és összetekerjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése