Először: langyosítunk 1dl tejet amibe, teszünk 1 kk h cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és a tetejét, meg hintjük pici lisztel majd meleg helyre tesszük hogy felfusson ez úgy kb 10 perc. Addig 35o g lisztet kimérek és átszitálok majd beleteszek 1 kk csapot sót összekeverjük 25g vajat felolvasztunk és 200ml tejet úgyszintén meglengyosítok és a kevert liszthez adjuk hozzá őket miután már az élesztő is 2x dagadt azt is hozzáadom és mehet a dagasztás! 10 perc alatt ..
Majd gombóccá formálom és 2felé vágom azokat is átgyúrom és először az egyik gombócot kinyújtjuk és 4 felé vágjuk. A kapott háromszögeket feltekerjük a szélesebb felétől, kifli formára hajtjuk és tepsibe tesszük. Majd kelni hagyjuk kb 20 percig. Amíg a sütőnk felmelegszik 200°C Ezt követően, bekenjük foghagymás öntettel. .majd irány a sütő 18 - 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
megjegyzés hogy, azért van kettétörve egy kiflike hogy látható legyen a bélzete is. istenien omlós
Imádom.
VálaszTörlésGuszta és finom kifliket sütöttél!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, Éva:)
VálaszTörlés