Mindannyiunk nyári kedvence ami a strand szezont idézi fel.
Az öntetünk ekésítésétől kicsit féltem de találtam egy jó receptet. Hát persze hogy a lángos mi más!
Hozzávalók: 4 személyre.
1 tk cukor, 25g élesztő,3dl langyos tej,
500g liszt, 1tk só, 5ek vénus étolaj, valamint a sütéshez 5dl olaj, tejföl és reszelt sajt.
Az öntetünk ekésítésétől kicsit féltem de találtam egy jó receptet. Hát persze hogy a lángos mi más!
Hozzávalók: 4 személyre.
1 tk cukor, 25g élesztő,3dl langyos tej,
500g liszt, 1tk só, 5ek vénus étolaj, valamint a sütéshez 5dl olaj, tejföl és reszelt sajt.
Elöször..
1dl tejbe beletesszük a tk cukrot megmelegítjük egyet keverünk rajta és belemorzsoljuk az élesztőt.
Félre tesszük!! Míg az élesztő fut, az átszitált lisztet egy nagy edénybe tesszük és hozzáadjuk a tk sót,és az 5ek olajat, valamint a 2dl langyos tejet. Kicsit keverünk rajta ès hozzáadjuk felfutatott élesztőt is.
Jól összegyúrjuk ./ Dagasztjuk./ félórát kelesztjük.
Fokhagymás Öntethez:
O,5olaj, 0,5 víz,3 gerezd foghagyma.
O,5olaj, 0,5 víz,3 gerezd foghagyma.
Elkészítéséhez:
Kimértük a hozzávaló olaj mennyiséget és a vizet, lereszeltük a 3 g foghagymát a víz ès az olaj keverékhez adtuk, igen ám de úgy láttuk hogy a fokhagyma reszelèk kevés, így reszeltem bele még vagy 7-8gerezdel. Így összesen az öntetünkbe 11-gerezd fokhagyma van. Ez a szósz, nyammi...Isteni finom!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése