2018. május 22., kedd

Klasszikus Lángos

Mindannyiunk nyári kedvence ami a strand szezont idézi fel.
Az öntetünk ekésítésétől kicsit féltem de találtam egy jó receptet. Hát persze hogy a lángos mi más!
Hozzávalók: 4 személyre.
1 tk cukor, 25g  élesztő,3dl langyos tej,
500g liszt, 1tk só, 5ek  vénus étolaj, valamint a sütéshez 5dl olaj,  tejföl és reszelt sajt.
Elöször..

1dl tejbe beletesszük a tk cukrot megmelegítjük  egyet keverünk rajta és belemorzsoljuk az  élesztőt.
Félre  tesszük!! Míg az élesztő fut, az átszitált lisztet egy nagy edénybe tesszük és hozzáadjuk a tk sót,és az  5ek olajat, valamint  a 2dl langyos tejet. Kicsit keverünk rajta ès  hozzáadjuk felfutatott élesztőt is.
Jól összegyúrjuk ./ Dagasztjuk./ félórát kelesztjük.

Fokhagymás Öntethez:
O,5olaj, 0,5 víz,3 gerezd  foghagyma.
Elkészítéséhez:
Kimértük a hozzávaló olaj mennyiséget és a vizet,  lereszeltük a 3 g foghagymát a víz ès az olaj keverékhez adtuk, igen ám de úgy láttuk hogy a fokhagyma reszelèk kevés, így  reszeltem bele még vagy 7-8gerezdel. Így összesen az öntetünkbe 11-gerezd fokhagyma van.  Ez a szósz, nyammi...
Isteni finom!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése