Hozzávalok:
3db közepes kigyó-uborka,
2gerezd fokhagyma,
4-5 db koktél-paradicsom /félbevàgva/
ecet, só és cukor
1liter viz
pirospaprika valamint bors.
Elöször is az uborkàt hàmozzuk és szeleteljük tegyük egy edénybe és sózzuk meg. Félreteszük és míg kiereszti a levét elkészithetjük az ecetes levet. Mércés kancsóba kimérjük a liter vizet, tegyünk bele egy kiskanàl sót és 3 evőkanàl cukrot valamint izlés szerint ecetet, utobbi attól is függ hogy hàny %-os az ecetunk. Jól keverjuk össze, addig míg a cukor és a só el nem olvad !! A gerezd fokhagymákat tisztítsuk meg és vàgjuk tetszés szerint össze. Ezutàn kinyomkodjuk az uborkàt kicsit, és ràöntjuk az elözöleg elkészitet ecetes levet és hozzàadjuk a fokhagymàt ízlés szerink sózzuk és borsozzuk végül koktélparadicsommal díszitjuk!A receptet az Apróséfen találtuk isteni finom. =)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése