2015. július 26., vasárnap

Eszkimó kunyhó

Napokban volt Bonikánk szülinapja, és  valami könnyűt akartam neki csinálni Szilárd mondta látott egy receptet a neten. Átnéztük és meg is néztük mi van itthon hozzá és mi az amit venni kell. :)
 Hozzávalók:
5dkg kakaópor, 3tojássárgája,2evőkanál pórcukor,  0,5 darált keksz,  pici rum és 20dkg margarin  Ez az alsó része lesz a kunyhónknak. A tetejéhez a hozzávalók: a 3tojás fehérje,30dkg kokusz reszelék és 2 púpozott  evőkanál porcukor. Fogjunk is  hozzá össze dolgozzuk külön -külön a részeket, először a tetejét.

A 3 tojásfehérjét félkeményre felverjük majd egy kevés cukorral tovább verjük  végül  hozzákeverem a maradék  pórcukrot és a kókusz reszelékkel besűrítem/ gőz fölött/ hagyjuk kihűlni, és míg a 2 részét össze álltjuk beteszük a hűtőbe.   A 2 Részéhez, Hát én a nagy meleg, és  hogy a nyers tojás tudata meg persze ki tudja milyen baktériumokat tartalmazhat nyersen. ÍGY azt kihagytam!!!. a darált h-kekszet összedolgoztam a margarinnal a kakaóporral és 300ml tejjel és a pórcukorral a rumot se felejtsuk ki :)  egy nem túl lány masszát kell hogy kapjunk. Vegyük elő a citrom facsarónkat és forditsuk meg. Vajazzuk ki,  és egy folpakot vágjunk le méretre  akkorát hogy a citrom facsaró átmárőjét meghaladja, fektesük rá és nyomkodjuk /simitsuk bele a  mélyedésbe. a féhér masszából tegyünk egy kis halmot a tetejébe, majd a barna masszából  és  jól nyomkodjuk le hogy a minta formáját felvegye!!!  boritsuk ki egy kistálra.  ezt addig igy fojtasuk míg mind két massza el nem fogy. :) Ne felejtsük hűtöbe tenni és fogyasztásig ott tartsuk.

 Megjegyezem, Ha a két massza közzé, rumba ásztatott  gyümölcsött teszünk még finomabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése