2015. június 14., vasárnap

Pizzatészta.

 Sziasztok, Ez a recept amit most hoztam,elég gyorsan elkészíthető nem is kell hozza nagyon sok minden. :-)  Mi amikor erre a jó kis receptre rátaláltunk a sok  kutatás és  egy nem igen jó  Pizzatészta recept elkészítése  után, :-( először  készítettük ezt a tésztát  meglepődtünk hogy ebből a mennyiségből, mennyi pizza elkészíthető. Így tehát úgy döntöttünk, hogy lefagyasztjuk amire épp nincsen   szükség.
Később így ha pizzát akarunk majd enni akkor csak kivesszünk egy lefagyasztott pizzatészta  /gombócot/ a hűtőből és miután kiolvadt  kinyújtjuk és mehet rá a  sűrített -paradicsom, fűszerezve majd olyan / feltétet teszünk rá amilyet szeretnénk./ :-)
Hozzávalók:  1kg liszt, 50gélesztő,2egész tojás, 1ek cukor és ugyanannyi só, 6dl víz,valamint 4 ek olaj.

    Fogjunk is csak hozzà :-)   
 Én először a lisztet egy nagy tálba kiszórtam,majd hozzákevertük a só ezt azért mert az élesztő  nem érintkezhet a sóval.
Félretettük !!!  
Majd ezután, a többi hozzávalót a  cukrot és a 2 db tojást  elkezdte Szilàrd óvatosan elkeverni egy edényben, közben  én hozzáadtam az olajat is meg a 6dl vizet. Majd ezt a masszát a sós liszthez keverjük. Végül tésztává gyúrjuk, ha a tészta elválik az edénytől és a kezünktől akkor jó. Ha ez kész van harminc percig kelni hagyjuk szobahőmérsékleten. Miután elkészült kiszedjük átgyúrjuk és 4-5 gombócra szedjük attól függően hogy ki mekkora pizzát szeretne majd sütni./ Sütési ídő:25-30 perc!!/ Miután ez kész,  a maradékot amire most nincs szükségünk nyugodtan lefagyaszthatjuk. /Fontos, hogy  a gombócokat külön- külön dobozba  tegyük fagyasztáskor./  Első hallásra, a gondolat is   furcsa  a tészta lefagyasztása  de miután 2x- ra  olvasztottunk ki egy ilyen gombócot...nyammi =).Nagyon finom mi màr többször ettünk vagyis készítettük, jó Sütést mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése