Sziasztok, Ez a recept amit most hoztam,elég gyorsan elkészíthető nem is kell hozza nagyon sok minden. :-) Mi amikor erre a jó kis receptre rátaláltunk a sok kutatás és egy nem igen jó Pizzatészta recept elkészítése után, :-( először készítettük ezt a tésztát meglepődtünk hogy ebből a mennyiségből, mennyi pizza elkészíthető. Így tehát úgy döntöttünk, hogy lefagyasztjuk amire épp nincsen szükség.
Később így ha pizzát akarunk majd enni akkor csak kivesszünk egy lefagyasztott pizzatészta /gombócot/ a hűtőből és miután kiolvadt kinyújtjuk és mehet rá a sűrített -paradicsom, fűszerezve majd olyan / feltétet teszünk rá amilyet szeretnénk./ :-)
Hozzávalók: 1kg liszt, 50gélesztő,2egész tojás, 1ek cukor és ugyanannyi só, 6dl víz,valamint 4 ek olaj.
Hozzávalók: 1kg liszt, 50gélesztő,2egész tojás, 1ek cukor és ugyanannyi só, 6dl víz,valamint 4 ek olaj.
Fogjunk is csak hozzà :-)
Én először a lisztet egy nagy tálba kiszórtam,majd hozzákevertük a só ezt azért mert az élesztő nem érintkezhet a sóval.
Félretettük !!!
Majd ezután, a többi hozzávalót a cukrot és a 2 db tojást elkezdte Szilàrd óvatosan elkeverni egy edényben, közben én hozzáadtam az olajat is meg a 6dl vizet. Majd ezt a masszát a sós liszthez keverjük. Végül tésztává gyúrjuk, ha a tészta elválik az edénytől és a kezünktől akkor jó. Ha ez kész van harminc percig kelni hagyjuk szobahőmérsékleten. Miután elkészült kiszedjük átgyúrjuk és 4-5 gombócra szedjük attól függően hogy ki mekkora pizzát szeretne majd sütni./ Sütési ídő:25-30 perc!!/ Miután ez kész, a maradékot amire most nincs szükségünk nyugodtan lefagyaszthatjuk. /Fontos, hogy a gombócokat külön- külön dobozba tegyük fagyasztáskor./ Első hallásra, a gondolat is furcsa a tészta lefagyasztása de miután 2x- ra olvasztottunk ki egy ilyen gombócot...nyammi =).Nagyon finom mi màr többször ettünk vagyis készítettük, jó Sütést mindenkinek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése