2014. január 2., csütörtök

Sült Malac.

A  sült malac az újévi asztal dísze!
A 3-4 hetes malacot,kibelezett és  kívül-belül jól meg  tisztítjuk, majd sóval jól bedörzsöljük.Ezután 1-2 óra hosszat állni hagyjuk.Miután letelt az idő szárazra töröljük, belülről meghintjük, köménymaggal, majoránnával.és egy darab kenyeret v, zsömlét is helyezünk  a hasába. (hogy a kisülő nedveket felszívja.)
Majd a tepsi aljára vékony fadarabokat azaz hurkapálcikát teszünk,és erre helyezzük rá a malacot.
( ügyeljünk rá, hogy az állat lábait a teste állá helyezzük el,a füleit és a farkát pedig fehér zsírpapírral tekerjük jól be. Nehogy megégjenek.)Forró sütőbe, de lassú  tűzön sütjük.
 Időnként füstölszalonna darabkával dörzsölgessük.Ha már a bőre szép piros és robogós akkor kivehetjük, húsdeszkára rakva, fejét levágjuk. Ezután hosszában kettévágjuk,és  megfelelő méretűre vágjuk a húst,majd a tálon(eredeti alakjára) összerakjuk. Szájába pedig sült almát teszünk.Párolt káposztát vagy burgonyát adunk mellé.

1 megjegyzés:

 1. Kedves webmester,

  Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

  Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

  Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

  Üdvözlettel,
  Tünde
  info@osszesrecept.hu

  VálaszTörlés