2013. szeptember 2., hétfő

Nutellás- ribizlis kosárka

Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre zabkorpa, 25 dkg margarin,  fél csomag sütőpor,  fél bögre porcukor,  2 tojás,  1 evőkanál tejföl,  és egy kevés margarin a forma kikenéséhez.
A töltelékhez:  fél bögre nutella, fél bögre mascarpone,  fél bögre ribizli,
 Tetejére: ribizliszemek.
A tésztához a lisztet és a zabkorpát elmorzsoljuk a margarinnal és a sütőporral, majd a porcukrot is hozzáadjuk meg a tojásokat és a tejföllel összekeverjük.
Miután jól összedolgoztuk egy lisztezett deszkán hengerré formáljuk, és 6 egyenlő darabra  vágjuk. e
Ezeket egyenként, kb. 4 milliméter vékonyra kinyújtjuk  majd 9 részre vágjuk. A kis kosárformákat kikenjük margarinnal, és a tésztával kibéleljük. A töltelékhez  a hozzávalókat összekeverjük,majd a tésztakosárkákba 1-1 mokkáskanálnyi  krémet teszünk.
Előmelegített sütőbe, 180°c-n kb.12-15 percig sütjük. A kihűlt süteményeket ribizliszemekkel díszítem. Nagyon finom és mutatós sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése