Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre zabkorpa, 25 dkg margarin, fél csomag sütőpor, fél bögre porcukor, 2 tojás, 1 evőkanál tejföl, és egy kevés margarin a forma kikenéséhez.
A töltelékhez: fél bögre nutella, fél bögre mascarpone, fél bögre ribizli,
Tetejére: ribizliszemek.
A tésztához a lisztet és a zabkorpát elmorzsoljuk a margarinnal és a sütőporral, majd a porcukrot is hozzáadjuk meg a tojásokat és a tejföllel összekeverjük.
Miután jól összedolgoztuk egy lisztezett deszkán hengerré formáljuk, és 6 egyenlő darabra vágjuk. e
Ezeket egyenként, kb. 4 milliméter vékonyra kinyújtjuk majd 9 részre vágjuk. A kis kosárformákat kikenjük margarinnal, és a tésztával kibéleljük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük,majd a tésztakosárkákba 1-1 mokkáskanálnyi krémet teszünk.
Előmelegített sütőbe, 180°c-n kb.12-15 percig sütjük. A kihűlt süteményeket ribizliszemekkel díszítem. Nagyon finom és mutatós sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése