Hozzávalók: 4 nagy burgonya,(héjában megfőzve) 1 főtt zeller, 4 savanykás alma, 15dkg füstölt főtt sonka, 15dkg sertésnyelv, 15dkg gomba, 1 tubus majonéz, 1dl tejföl, vaj, só, bors, és citromlé, mustár porcukor,1 csokor zellerlevél,.
A főtt burgonyát és a zellert csíkokra vágjuk, félre tesszük és hagyjuk kihűlni.
Gombát is felszeleteljük, majd kevés olajban megpároljuk sóval és borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.Hozzá láthatunk az alma megtisztításának és a kimagozásának, ha ez meg van vékony csíkokra vágjuk fel.
Ezután a sonkát, és a nyelvet, is hasonlóképp feldolgozzuk.
Egy edényben,a majonézt és a tejfölt összekeverjük, közben sóval, borssal, mustárral, és citromlével valamint finomra vágott zellerlevéllel ízesítjük.Óvatosan beleforgatjuk az előkészített alapanyagokat, és jól lehűtjük.
Tálaláskor megszórjuk, a tetejét metéltre vágott sonkával és zellerlevéllel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése