2013. szeptember 30., hétfő

Őszi saláta

Hozzávalók: 4 nagy burgonya,(héjában megfőzve) 1 főtt zeller, 4 savanykás alma, 15dkg füstölt főtt sonka, 15dkg sertésnyelv, 15dkg gomba, 1 tubus majonéz, 1dl tejföl,  vaj, só, bors,  és citromlé, mustár porcukor,1 csokor zellerlevél,.
A főtt burgonyát és a  zellert csíkokra vágjuk, félre tesszük és hagyjuk kihűlni.
Gombát is felszeleteljük, majd kevés olajban megpároljuk sóval és borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.Hozzá láthatunk az alma megtisztításának és a kimagozásának, ha ez meg van  vékony csíkokra vágjuk fel.
Ezután a sonkát, és a nyelvet, is hasonlóképp feldolgozzuk.
Egy edényben,a majonézt és a tejfölt összekeverjük, közben sóval, borssal, mustárral, és  citromlével  valamint  finomra vágott zellerlevéllel ízesítjük.Óvatosan beleforgatjuk  az előkészített alapanyagokat, és jól lehűtjük.
Tálaláskor megszórjuk, a tetejét metéltre vágott  sonkával és zellerlevéllel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése