2013. augusztus 30., péntek
Rumos szelet
400g lisztből, 250g teavajból, 2 egész tojásból,200g porcukorból, tésztát gyúrunk. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, és vajjal kikent tepsiben félig megsütjük. Most 300g cukrot elkeverünk 6 tojássárgájával, 2 evőkanál rummal, és 300g darált dióval. Gőz fölött habverővel addig keverjük, amíg egészen sűrű nem lesz, majd a tűzről levéve könnyedén belekeverjük a 6 tojásfehérje keményre vert habját. Ezt a krémet rákenjük a félig megsült tésztára, és lassú tűznél most már teljesen kisütjük. Még melegen felvágjuk hosszúkás téglalapra, és amikor teljesen kihűl bevonjuk rummal hígított fehér fon-dánnal. Minden darab tetejére 1/2 dióbelet teszünk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése