2012. február 22., szerda

Velemi Bableves /ínyenceknek/

Hozzávalók:
100 dkg füstölt sertésnyelv,50 dkg fejtett bab, 30 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg zsír, 1 dkg fokhagyma, 8 dkg zsír, 12 dkg liszt, 1 dkg paprika, 15 dkg füstölt szalonna, 1 csomó petrezselyemzöldje, 3 dl tejföl.
Csipetkéhez:
12 dkg liszt, 1 db tojás, 2 dkg só.
A kockára vágott füstölt nyelvet feltesszük főni. Közben zsíron lepároljuk,a fejtett babot,hagymát, és a kockára vágott vegyes zöldséget, majd ha már a nyelv félig puha hozzáadjuk a füstölt húst levével együtt.Valamint az összezúzott fokhagymát is hozzáadjuk.Világosbarna rántást készítünk paprikával, ezzel a levest berántjuk. A kis kockákra vágott füstölt szalonnát világosra kisütjük, és a petrezselyemzölddel együtt a levesbe öntjük, majd tejföllel ízesítjük.
A csipetkéhez lisztből,tojásból és a sóból, jó kemény tésztát gyúrunk.Meglisztezett deszkán késfoknyi vastagságúra nyújtjuk, majd borsó nagyságú darabokat szaggatunk, és főzzük bele a levesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése