Hozzávalók: 100 dkg liszt, 5 db tojás, 3 dkg só, 2 dkg só, 5 dkg vaj, 60 dkg bárány színhús, 2 dkg só, 5 adag béchamel mártás, 0,3 dkg törött bors, 1 db tojás fehérje,8dkg liszt,2,5 tojás,40 dkg zsemlemorzsa,20 dkg zsír,10 dkg párolt rizs, Paradicsommártáshoz:4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 15 dkg paradicsompüré, 1 dkg só, 5 dkg cukor.
A lisztből és a tojásból valamint a sóból tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk,8x12 cm-s darabokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben kifőzzük,leszűrjük azokat.Leöblítjük és hűlni hagyjuk. Kevés vajon pároljuk a kockára vágott bárányhúst, ha megpuhult megdaráljuk.A darált húst hozzáadjuk a mártáshoz, megborsozzuk és jól összedolgozzuk.Tésztadarabokra rákenjük a tölteléket, széleit és az egyik felét tojásfehérjével megkenjük, majd szorosan feltekerjük.Széleit és a végét megnyomkodjuk,hogy a fehérje a tésztát megragassza.Azután ezeket a bárányfarkakat lisztben,tojásban,majd morzsában meghempergetjük és forró zsírban pirosra sütjük.Mártáshoz világos rántást készítünk, kevés vizel felhígított paradicsompürével, sóval és cukorra izésítjük,simára keverjük és időnként megkeverve jól kiforraljuk. párolt rizzsel tálaljuk..
De jó és különleges recept!!!!
VálaszTörlés=),köszi.
Törlés