2011. november 23., szerda

Gelei "Bárányfarok˝

Hozzávalók: 100 dkg liszt, 5 db tojás, 3 dkg só, 2 dkg só, 5 dkg vaj, 60 dkg bárány színhús, 2 dkg só, 5 adag béchamel mártás, 0,3 dkg törött bors, 1 db tojás fehérje,8dkg liszt,2,5 tojás,40 dkg zsemlemorzsa,20 dkg zsír,10 dkg párolt rizs, Paradicsommártáshoz:4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 15 dkg paradicsompüré, 1 dkg só, 5 dkg cukor.
A lisztből és a tojásból valamint a sóból tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk,8x12 cm-s darabokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben kifőzzük,leszűrjük azokat.Leöblítjük és hűlni hagyjuk. Kevés vajon pároljuk a kockára vágott bárányhúst, ha megpuhult megdaráljuk.A darált húst hozzáadjuk a mártáshoz, megborsozzuk és jól összedolgozzuk.Tésztadarabokra rákenjük a tölteléket, széleit és az egyik felét tojásfehérjével megkenjük, majd szorosan feltekerjük.Széleit és a végét megnyomkodjuk,hogy a fehérje a tésztát megragassza.Azután ezeket a bárányfarkakat lisztben,tojásban,majd morzsában meghempergetjük és forró zsírban pirosra sütjük.Mártáshoz világos rántást készítünk, kevés vizel felhígított paradicsompürével, sóval és cukorra izésítjük,simára keverjük és időnként megkeverve jól kiforraljuk. párolt rizzsel tálaljuk..

2 megjegyzés: