2011. november 19., szombat

Téli vitaminsaláta

Hozzávalók: 20dkg sárgarépa, 20dkg zeller, 40dkg vöröskáposzta, 2 alma, fél üveg gyöngyhagyma, 2db citrom leve, 2 evőkanál méz, 1,5dl olaj, só,fehérbors, szerecsendió.
A sárgarépát megtisztítom, majd a zellert és a nyers vöröskáposztát, az almát,valamint a fél üveg gyöngyhagymát nagy lyukú reszelőn lereszelem.Közben egy mély tálban elkészítem az öntetet: A citromok kicsavart levét először a mézzel, majd az olajjal simára keverem aztán meg fűszerezem, sóval, őrölt fehérborssal, és szerecsendióval, végül összekeverem a lereszelt alapanyagokkal. Hűtőszekrénybe teszem kb: 1-1,5 órán át hagyom hogy az ízek össze érjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése