2011. november 2., szerda

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:60 dkg sertéslapocka, 10 dkg füstölt húsos-szalonna, 3 evőkanál olaj, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 darab TV paprika, 1 nagyobb paradicsom, só, frissen őrölt bors, 80 dkg burgonya.
Vékonyra csíkokra vágott szalonnát, olajat vagy zsíron megpirítom ráteszem az apró kockára vágott hagymát és megdinsztelem. A húst ujjnyi csíkokra vágom és a hagymához adom.Nagy lángon hirtelen megpirítom, majd kevés vízzel felengedem úgy hogy épp hogy csak ellepje.Ízesítem sóval,zúzott fokhagymával,őrölt köménnyel,friss őrölt borssal.Mindig csak egy kevés vizet adok hozzá,fedő alatt, félpuhára párolom.Ezután hozzáadom a már kockára vágott paprikát, és a hámozott és szintén kockára vágott paradicsomot.Utólag ízesítem( reszelt fokhagymával, borssal) ha szükséges.Mire a hús teljesen megpuhul, rövid, tartalmas finom szaftja legyen. pirított burgonyát készítünk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése