2011. augusztus 27., szombat

Pirított máj- majoránnával

Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj, egy evőkanál majoránna, 8 dkg zsír, két fej vöröshagyma,3 dkg édes és 1 dkg fél édes, 1/2 dkg csípős pirospaprika, 1 tűpaprika, só valamint egy mokkáskanál őrölt fekete bors és ugyanannyi őrölt édeskömény,
Készítése:A zsíron üvegesre pároljuk a már szélesre vágott hagymát rátesszük a pirospaprikát és a májat, összekeverjük majd megfűszerezzük, a borssal és az édesköménnyel valamint a majoránnával. és ezekkel is jó alaposan összekeverjük.
Fedő nélkül, ízlés szerinti ideig pároljuk!!
Ha véresen szeretjük, ebben az esetben a párolás mindössze 3 perc tart!!
Körítés: Párolt burgonya, esetleg párolt rizs, főzelékek,Savanyúság: cékla, csemegeuborka, ecetes paprika, esetleg a család kedvence,
Tálalás: a párolt burgonyát a tál aljára tesszük, ráöntjük a májat, és a tetejét megszörjük őrölt tűpaprikával. Főzeléket külön tálba adjuk hozzá. jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése