2011. április 20., szerda

Húsvéti receptajánjó!!

Tegnap Ami meghívott egy játékra aminek a lényege, hogy ajánljak néhány receptet húsvétra és hát nagyon remélem sikerült jól megválasztanom a recepteket! =)Hogy a játékot tovább adom-e?! Szerintem már mindenki azon gondolkodik, hogy milyen recepteket válogasson össze húsvétra úgyhogy én most tovább is adom mindenkinek aki ide be téved!=)
Húsvéti óriás tojás!
Hozzávalók:
kb: 10 db tojás, egy birka és egy disznóhólyag.
Kis birkahólyagokat megtisztítjuk és megtöltjük tojássárgájával, összekötjük és forró vízbe tesszük és megfőzzük.Miután jó keményre főztük kivesszük a hólyagból a gömböket és beletesszük egy disznóhólyagba majd az üres helyet megtöltjük tojásfehérjével.Összekötve addig főzzük,amíg a fehérje megszilárdul.Ha kinyitjuk a hólyagot és egy óriástojást kapunk.Zöld saláta közé rakjuk, majonézzel, piros retekkel díszítjük és tartármártást adunk mellé.
Töltött tojás!
Hozzávalók:
8 tojás,15 dkg maradék sült hús vagy 15 dkg gomba,2 deci tejföl,3 dkg zsír,1 kanál zsemlemorzsa,só, fekete bors,petrezselyemzöldje.
A tojásokat keményre főzzük, lehámozzuk,majd keresztben kettévágjuk,a sárgáját áttörjük.Egész finomra vágott sültett teszünk hozzá vagy zsírban átfuttatott gombát, ugyancsak finomra vágva. Adunk hozzá tejfölt,fűszereket, és púpozottan vissza töltjük a kemény tojás fehérjébe, melyeknek végét levágjuk, hogy meg álljanak.Zsírozott, tűzálló tálba helyezzük a tojásokat majd a hézagokat a fennmaradó töltelékkel töltjük meg.Tetejét tejföllel jól megöntözzük és forró sütőben gyorsan átsütjük.
Húsvéti nyuszi kelt tésztából!
Hozzávalók:
60 dkg finom liszt,4 dkg friss élesztő,(1 kocka)2,5 dkg langyos tej,10 dkg vaj, 2 tojás, 1 csípet só, 6 dkg cukor,1/2 kezeletlen citrom reszelt héja.
Díszítéshez:1 tojásfehérje,4 dkg porcukor, piros ételfesték,tetszés szerint mandula,és díszítőcukrok.
Ezenkívül:vaj,a tepsi kikenéséhez sablonok a nyuszikhoz valamint 1 tojássárgája a megkenéshez.
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk az élesztőt tejjel és egy kis lisztel kovásszá keverjük. Letakarva 15 percig kelesztjük. Ezalatt a vajat megolvasztjuk, majd a tojásokkal,sóval, cukorral, citromhéjával, a kovásszal,valamit az összes lisztel sima tésztává gyúrjuk.30 percig kelni hagyjuk.Közben a sütőt 200c-ra előmelegítjük és a tepsit kikenjük.Erős kartonból sablonokat vágunk ki a húsvéti nyuszikhoz.A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd a sablonok segítségével nyusziformákat vágunk ki belőle, és a tepsire tesszük őket.A tojássárgáját felverjük és megkenjük vele a nyuszikat, és további 15 percen át kelni hagyjuk.Majd a nyuszikat a (középen) 10-15 percig sütjük,utána kivesszük őket a sütőből és hagyjuk kihűlni.Addig elkészítjük a díszítő elemeket:A tojásfehérjét kikeverjük a porcukorral, tetszés szerint ételfestékkel színezhetjük.Végül a húsvéti nyuszikat cukormázzal és díszítőcukorkákkal dekoráljuk.

2 megjegyzés:

  1. Juuuj de klassz receptek :))
    Nagyon tetszenek! Köszi Ré!

    VálaszTörlés
  2. Ugyan már:))Örülök,hogy örömet tudtam szerezni neked. puszi

    VálaszTörlés