2020. április 13., hétfő

Első kalácsom

Hirtelen ötlet volt a kalács, húsvétra, gyorsan és egyszerű recept alapján készült el e remekmű:)

 Hozzávalók: 100g rétes liszt,500g liszt, fél élesztő,
3 tojás, 2 ek vaj.2 ek olaj, 300ml langyos tej,cukor120g só15g. kakaó ízlés szerint.

Lisztet kimérem egy tálba, tojásokat szét választjuk. Közben a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a vajat a cukrot, és a sót megvárjuk míg a vaj elolvad e közben a liszthez morzsoljuk az élesztőt. Majd hozzáadjuk a két tojássárgáját valamint a langyos tejet a vajjal és mehet a dagasztás.
Majd hagyjuk piheni addig amíg duplájára nem dagad ..45 perc!!....
Ezt követően, tetszés szerint ki ki mennyi fonatú kalácsot akar sütni.
Az enyém, most 6 fonásos lesz. ;) szóval miután 6 felé osztottuk, a 6-ból 3-ba keverünk kakaó port majd letakarva 15 percig megint hagyjuk pihenni. Idő leteltével hasas hengereket formázunk majd először 3-3-t,össze csípünk a tetején.
Ha ez megvan a két összecsípett hármast összecsípjük
.MAJD ÖSSZEFONJUK!!! Lekenjük a felvert tojással, hosszú mozdulatokkal,hagyjuk kicsit kelni ezt követően még egyszer lekenjük. Majd miután a sütő 180°C felmelegedett alsó felső sütésen. Betesszük a kalácsunkat 25 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése