2020. március 27., péntek

Forma kenyér mézzel

Hozzávalók:
500g kenyér liszt, 100g sima liszt,1,25dl tej, 2cs instant élesztő, 150g héjában főtt burgonya,2 tk só,1tk vegyes méz, ( Gál méhészet) valamint vaj a forma kikenéséhez.

Először is a burgonyát megmossuk majd héjastól feltesszük főni 30 -és kész .Addig!! a lisztet átszitálom egy tálba hozzáadom a 2tk sót jól eldolgozom benne majd a mézet is hozzáadjuk és a tejet . Közben már Szilárd le is szűrte a burgonyát, meghámozta és megtörte így a burgonyát is hozzá keverem, majd tésztát gyúrok belőle. Letakarva 1 órát kelesztjük szoba hőmérsékleten. Miután az egy óra eltelt,hajtogatom majd hagyom letakarva 45 percig. Ezt megismétlem 3x még majd formázom és áthelyezem a kikent kibélelt sütőformába. Sütőnket már közben beállítottuk 200°c hogy melegedjen egy edénybe ( kis tepsit, szoktam használni a V. Bucihoz is felső rácsra helyezem majd alulra teszem a formát. Körülbelül 1 órát sütjük majd kivétel után egy gyors mozdulattal kivesszük a formából és rácsra helyezzük mikor teljesen kihűlt,  csak is  akkor vágjuk meg.
 
Megjegyzés, igen mint mindig kísérletezek a receptekkel :)  az az itt is változtattam egy két dolgon de  nekünk így ízlik remélem nektek is ízleni fog.

2 megjegyzés: