2018. június 14., csütörtök

Rakott kel.

Hozzávalók: 800g darált hús,  2db 330g tejföl,  egy nagy kelkáposzta,  2 gerezd fokhagyma és 1 közepes vöröshagyma, só és bors valamint oregánó, bazsalikom  majoránna.. utóbbi 3 ízlés szerint adagoljuk.

Már nem is tudom  mikor ettem utoljára  de ma  vagyis pár napja eldöntöttük Szilárdommal hogy ma igen is rakott kel lesz az ebéd..  tudtam hogy mi kell hozzá így ma korán reggel átmentünk a boltba   haza érve szinte azonnal neki álltunk! ..A  800g darált húst befűszereztem,  sóval és borssal valamint tettem bele majoránnát és bazsalikomot is, jól átgyúrtam. Majd félre tettem,  és feltettem a rizsnek a  vizet meg a kel- nek is.. amit e közben Szilárd leveleire szétszedet és átmosta. Amíg a rizs,  és a kel  készre nem párolódik  azaz fő addig a fej vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Na és persze a 2 fej fokhagymát is tisztítva apróra vágjuk. A leveleket  kiszedtem közben a vízből de a rizsünk is kész lett már.  így már csak a húst kell megfőzni/ törni / egy lábasba hevítettem egy kis olajat, beletettem a hagymát amikor az üvegesre  párolódott beletettük a húst megtörtem  és  még egy picit fűszereztem rajta miután ezzel kész voltam  
bekapcsoltam a  sütött 180C° ! Fölül-alul sütés programmal.  Míg melegszik.. elkezdtük a tepsibe rakni a rétegeket.  Fél óra a sütőben vagyis.. addig amíg kicsit aranybarna nem lesz a tejföl a tetején és
kész!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése