2017. július 22., szombat

Bögrés Muffin

Hozzávalók: Két bögre liszt, egy bögre kristálycukor, két egész tojás, egy bögre tej, fél bögre olaj, egy csomag sütő por és ugyanannyi vanillin cukor. Tetejére ízlés szerint meggy, esetleg áfonya. Közepére egy kocka csoki.
Elkészítés.
Először minden hozzávalót készítsünk ki mérjünk ki hogy ne közben kelljen kapkodni.
A sütőt is melegítsük elő úgy 180 °C-ra felül alul melegítéssel.
És ez után...
A lisztet egy tálba öntöm, hozzá adom a sütőport és a vanillin cukrot.
A tojásokat miután megmostam beleütöm egy másik tálba. Habosra keverem a cukorral amíg a cukor el nem olvad. Ha ez kész. A kimért tejet és olajat hozzáadom és jól eldolgozom.
Most már hozzáöntöm a liszthez és csomómentesre keverem. Félre teszem hogy a muffin sütőformát elő tudjam készíteni.
Miután beletettem a muffin papírokat a formába megtöltöm a formákat a tésztával kb félig, beleteszem a csokidarabokat és töltök még rá annyi tésztát, hogy kb háromnegyedig legyen.
A tetejét diszithetjük gyümölccsel. Majd beteszem a sütőbe. Húsz perc után tűpróba. Ha jó és szép aranybarna a teteje elkészültünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése