2013. március 27., szerda

Bogyósgyümölcsös morzsatorta


Hozzávalók: kb: 6 -7 adaghoz.
 Tészta: 15 dkg  finomliszt, 10 dkg porcukor,  1 csipet só, 14 dkg vaj, (összedarabolva) valamint  2 dkg vaj
 a forma kikenéséhez.( jó ha  puha! )
Töltelék: 20 dkg eper, 30 dkg cseresznye, 10 dkg ribizli, 15dkg málna, 10dkg szeder,  és 2 ek méz,
1 ek citromlé,  valamint 2dl jól behűtött habtejszin.
 A lisztet egy nagy tálba kimérem majd hozzáadom a cukrot és a sót, összekeverjük. Ezután a  vajat is hozzáadom majd  óvatosan összegyúróm  de  figyeljünk arra hogy a tészta ne  legyen túl krémes inkább    legyen olyan morzsa.A töltelékhez, a  Szeder és a Málna kivételével  a  Cseresznyét, az Epret és a Ribizlit   leszálazzuk, megmossuk és lecsepegtetjük..
 Szedret és a Málnát Jól átválogatom!
A sütőt 200c°-  ra előmelegítjük,a tepsit kivajazom.Közben a gyümölcsöket összekeverem óvatosan egy tálba, majd a mézet és a citromlevet összekeverem. végül az összekevert gyümölcsöt bele terítjük a tepsibe amit kivajaztunk már, és az elkészített öntetett   ráöntjük a gyümölcsökre majd a tésztával egyenletesen beborítom.Sütőbe tolva 25-30 perc allatt   készte sütjük.  Langyosan tálaljuk, tejszinhabbal díszitjük!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése