Hozzávalók: kb: 6 -7 adaghoz.
Tészta: 15 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, 1 csipet só, 14 dkg vaj, (összedarabolva) valamint 2 dkg vaj
a forma kikenéséhez.( jó ha puha! )
Töltelék: 20 dkg eper, 30 dkg cseresznye, 10 dkg ribizli, 15dkg málna, 10dkg szeder, és 2 ek méz,
1 ek citromlé, valamint 2dl jól behűtött habtejszin.
A lisztet egy nagy tálba kimérem majd hozzáadom a cukrot és a sót, összekeverjük. Ezután a vajat is hozzáadom majd óvatosan összegyúróm de figyeljünk arra hogy a tészta ne legyen túl krémes inkább legyen olyan morzsa.A töltelékhez, a Szeder és a Málna kivételével a Cseresznyét, az Epret és a Ribizlit leszálazzuk, megmossuk és lecsepegtetjük..
Szedret és a Málnát Jól átválogatom!
A sütőt 200c°- ra előmelegítjük,a tepsit kivajazom.Közben a gyümölcsöket összekeverem óvatosan egy tálba, majd a mézet és a citromlevet összekeverem. végül az összekevert gyümölcsöt bele terítjük a tepsibe amit kivajaztunk már, és az elkészített öntetett ráöntjük a gyümölcsökre majd a tésztával egyenletesen beborítom.Sütőbe tolva 25-30 perc allatt készte sütjük. Langyosan tálaljuk, tejszinhabbal díszitjük!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése