Hozzávalók: 12 lasagnelap, (Száraz) só,1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20dkg csiperkegomba, 2 zöld paprika, 2 ek olívaolaj, 1 paradicsomkonzerv(töltőtömeg úgy 400g),őrölt bors 1 csípet cukor, 12,5 dkg mozzarella sajt, 25 dkg ricotta sajt, vagy áttört tehéntúró, 7,5 dkg reszelt ementáli sajt,A lasagnelapokat bő sós vízben majdnem puhára főzzük,hideg vízzel leöblítjük kicsit hagyjuk lecsöpögni aztán steril konyharuhára tesszük egymás mellé.A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom és vékonyan felszeleteljük. Majd a gombát is meghámozzuk óvatosan nehogy széttörjön és egész vékonyra felszeletelem.A megtisztított és megmosott paprikát is kockára vágjuk.A gombát ez idő alatt olajban nagy lángon megpirítjuk, a fokhagymát és a vöröshagymát hozzáadjuk, és üvegesre fonnyasztjuk.Ez után a paprika kockákat is hozzáadjuk 5 percig így pároljuk.A paradicsomot levével együtt beleöntjük, és szétnyomkodjuk.Sóval borssal, cukorral, ízesítjük. Kis lángon 10 percig forraljuk.
A mozzarella sajtot nagyon apró kockára vágjuk,majd a ricotta sajttal, és a reszelt ementáli sajttal összekeverjük. A lasagnelapokat keresztben kettévágjuk,1-1fél darabot a ricotta masszával megkenünk és egy másig lasagnelappot teszünk rá.Egy serpenyő aljára kevés mártást teszünk és szétterítjük, a megtöltött lasagnelapok felét ráfektetjük, mártással bevonjuk, a maradék mártással meglocsoljuk,lefedjük és közepes lángon 15 percig főzzük.
Légyszíves, nézz be hozzám, egy díjat szeretnék átadni!
VálaszTörlésköszönöm már megyek is..
VálaszTörlésInkább késsen, mint múljon!
Törlés:D,igaz
Törlés