2011. május 8., vasárnap

Túrós lepény

Hozzávalók:
36 dkg liszt, 20 dkg vaj, 8 dkg cukor, 2 tojássárgája, reszelt citromhéja, parányi só,
Töltelékhez:
40 dkg túró, 2 tojássárgája, 4 tojás habja, 20 dkg cukor, 5 dkg mazsola, valamit vanillin,
(kb: 40 szelethez)
A liszthez hozzáadjuk a : vajat, cukrot, tojássárgáját, és a citromhéját valamint a sót.Porhanyós tésztát gyúrunk belőle.1/3-át rácsoknak félretesszük,a többit a tepsi aljára nyomkodjuk.
Töltelek: Az áttört finom túrót elkeverjük a tojássárgákkal (kenésre félreteszünk) a tojások habjával,19 dkg cukorral, és a vaníliával. Rátesszük a tésztára és megrácsozzuk a következő módon: A megmaradt tésztát vékonyan kisodorjuk, kisujjnyi szélességű csíkokat vágunk belőle és ezzel rácsozunk.
Előbb ráfektetjük a töltelékre az alsó keresztrácsokat majd megkenjük tojássárgájával,azután a felsőket is rátesszük és azokat és megkenjük.Gyorsan sütjük, ügyelve arra, hogy ki ne száradjon.Még langyosan vágjuk, és tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Szeretem a túrós sütiket.
    Én szoktam 1-2 kisebb főtt, reszelt krumplit keverni a túróhoz, így nem szárad ki.

    VálaszTörlés
  2. Nem is rossz ötlet, köszönöm Garffyka! :))

    VálaszTörlés