2012. augusztus 21., kedd

Almás kifli

Hozzávalók: 16 Darabhoz
Tésztához:10 kg vaj vagy margarin, 1,5ek kristálycukor,1 tojás, 1/2cs. (2,5 dkg) élesztő,1 dl tej,kb. 25 dkg liszt. Töltelékhez: kb: 1 dl almapüré.
Máz: tojás.
Díszítés: kristálycukor

Cukrot és a tojást habosra keverem majd a vajat is hozzá adom félre teszem és az élesztőt egy  másik edénybe szétmorzsolom, majd a tejet kissé felmelegítem kb 37°c-ra, és belekeverjük az élesztőt majd addig keverem míg fel nem oldódik és csomómentesé nem válik.Ezután tojásos keverékhez adom amit az elején készítettem és félre tettem. A lisztet is hozzá adjuk,majd tésztát gyúrunk belőle. Majd kelesztjük úgy 30 percig letakarva.30 perc elteltével a tésztát lisztezed deszkára teszem és simára gyúrjuk majd kétfelé osztom mind a kettő felet kör alakúra  kinyújtom.Majd 8-8 cikkre vágjuk. mindegyik szelet közepére  egy kevés almapürét teszek és kifliket sodrok belőle.Sütőpapírral bélelt tepsibe  teszem de ügyeljük arra, hogy az illesztés alulra kerüljön.A kifliket még 30 percig állni hagyjuk ezalatt a sütött 250°c-a előmelegítjük.Majd a kifliket tojással megkenjük, kristálycukorral megszórjuk, és a sütőbe teszem a középső rácsra úgy 10-15 percre.Miután készen van a rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá. =)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta finom lehet! Véletlenül nem írtad el a 16 személyre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. =), jajj igen látom köszi, hogy szóltál. Javítom is.(16 db)

      Törlés