Először is, Az én Anyukám receptje alapján készült :) egy csipetnyi változtatással!! Imádom ahogy Anya, készíti..
Na álljunk neki, először meghámozzuk,a répákat és a gyökeret valamint az összes többi hozzávalót. Megmossuk és össze vágjuk tetszés szerint, mi a hagymát egészbe tettük bele. E közben felhevítek olajat és 2,5 csapot ek lisztel rántást készítek ehhez hozzáadom a 2 cs erőleves kockát. Adok hozzá egy kis vizet és elkeverem és visszateszem a tűzre, ami /takarékon van/.
Mikor elolvadt a 2 kocka hozzáadom a sót és borsózom 3 kk pirospaprikát is beleteszek majd az összes zöldséget is hozzáadom felöntöm vízzel 20 perc után adjuk hozzá a 300g borsot és a friss petrezselymet. Amíg szép lassan forr, elkészítjük Szilárddal hozzá a vajas galuskát amit hűtőbe teszünk. Amikor úgy ítéljük meg hogy már minden puha , na akkor tesszük bele a 3,5 ek kagylótésztát valamint kivesszük a hűtőből a galuskát és beleszaggatjuk. Tetszés szerint kicsire vagy esetleg ilyenre olyanra is. Kb 5 perc és készen is van a finom ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése