4oog liszt, 1 kispohár tejföl,3dkg élesztő, 4ev tej,150g zsír, 3kk csapott só és 1kk bors valamint kömény, egy ici piciri cukor/kb kkh/ a tejhez,2 tojássárgája, és majd egy egész tojás a végén a kenéshez.
Most már neki is állhatunk, langyosítsuk meg a tejet adjuk hozzá a cukrot és morzsoljuk hozzá az élesztőt kicsit keverjük meg majd a tetejére tegyünk egy csipet lisztet.
A lisztet átszitáljuk egy nagy edénybe és hozzáadjuk a sót elkeverjük jó alaposan majd hozzáadjuk a tejfölt és a zsírt valamint a 2 tojássárgáját, elkezdjük össze dolgozni közben a felfutott élesztőt is adjuk hozzá néhány percig gyúrjuk dagasztjuk míg a tészta jól össze nem áll. Majd hagyjuk 20percig letakarva kelni. Kinyújtjuk úgy 1és fél cm , azután bevágjuk majd előszedjük a 3cm-s szaggatónk és kiszaggatjuk megkenjük a tetejét felvert egész tojással, majd hagyjuk piheni kb míg a sütő felmelegszik Végül 200°C 15-20 percig sütjük
A lisztet átszitáljuk egy nagy edénybe és hozzáadjuk a sót elkeverjük jó alaposan majd hozzáadjuk a tejfölt és a zsírt valamint a 2 tojássárgáját, elkezdjük össze dolgozni közben a felfutott élesztőt is adjuk hozzá néhány percig gyúrjuk dagasztjuk míg a tészta jól össze nem áll. Majd hagyjuk 20percig letakarva kelni. Kinyújtjuk úgy 1és fél cm , azután bevágjuk majd előszedjük a 3cm-s szaggatónk és kiszaggatjuk megkenjük a tetejét felvert egész tojással, majd hagyjuk piheni kb míg a sütő felmelegszik Végül 200°C 15-20 percig sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése