Elöször, Szilárd felaprította a hagymát a fokhagymát és a megtisztitott zöldségeket is. Én közben a rántást készítem el egy kissebb edényben. Olajat felhevitek majd beleteszem a 2/5 cs ek lisztet világosbarna rántást készítek. Miután kész a rántás félre teszem és kevés olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a fokagymát is majd a már kész rántást majd füszerezem sóval , borssal édes annával és füszer papríkával és felöntön kb, 1liter vizzel és hozzáadom a már megpucolt sárga és fehér répát, valamint a zellergumót. Félpuhára főzöm!! Addig.. elkészítjük a "galuskát " majd beteszük a hűtöbe !! A leveshez közben én hozzáadtam a karfiol rózsakat, mikor már a karfiol is félig puha a galuska tésztát kiveszem a hűtöböl és beleszaggatom gyorsan kiskanállal,hogy egyszerre tudjon megfőni. Hagyom forrni, kb 5-7 percig vagyis addig amíg a galuska is megfő ez a galuska méretétöl függ. Miután elzárom, tejföllel tálalom. Jó étvágyat..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése