Tudnotok kell, hogy most sütöttem először ilyen pogácsát így párnácskák is lettek
Először is megtisztítjuk a 900g burgonyát majd egyforma kockára vágjuk. Puhára főzzük.
Ezalatt!.. lemérjük az 1kg lisztet, kimérjük a 200g vajat, és a 200g zsírt, 150ml langyos tejet, 4db tojást, 50g élesztőt vagy 2cs instant élesztőt kihogy.. valamint az 50g sót. Miután mindent kikésztetünk addigra a burgonya meg is főtt, jól lecsöpögtetjük majd törjük és félretesszük hűlni ezalatt elkezdjük a tésztát összeállítani.
Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és pici cukrot adjunk hozzá meg egy kicsi lisztet.
A kimért lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót jó alaposan elkeverjük ha ezzel megvagyunk hozzáadjuk a vajat és a zsír . Jól eldolgozzuk , de tényleg. 3db tojássárgáját közben hozzáadunk és a felfuttatott élesztőt .
Elkezdjük tésztává gyúrni félúton már a burgonyát is hozzáadhatjuk miután már jól kihűlt. Ahogy Nagyikám szokta mindig mondani ( kisfiam ) Addig dagasztjuk amíg az edényfalától és a kezünktől
elnem válik a tészta. Amikor tésztánk már nem tapad az edényhez és a kezünkhöz sem. A tésztát kivesszük az edényből, gombócot formálunk belőle és folpakba becsomagolva a hűtőbe tesszük 1órára.
Majd miután letelt az idő, kivesszük kicsomagoljuk, 1 és fél-2 cm vastagságúra kinyújtjuk bevágjuk és utána lehet szaggatni. Majd hagyjuk 30 percig pihenni amíg a sütő felmelegszik a kívánt hőfokra. Közben a sütőnket előmelegítjük 200°C -ra. Majd a kiszaggatott pogácsákat lekenjük tojássárgájával és 20-25perc alatt aranybarnára sütjük!
Ezalatt!.. lemérjük az 1kg lisztet, kimérjük a 200g vajat, és a 200g zsírt, 150ml langyos tejet, 4db tojást, 50g élesztőt vagy 2cs instant élesztőt kihogy.. valamint az 50g sót. Miután mindent kikésztetünk addigra a burgonya meg is főtt, jól lecsöpögtetjük majd törjük és félretesszük hűlni ezalatt elkezdjük a tésztát összeállítani.
Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és pici cukrot adjunk hozzá meg egy kicsi lisztet.
A kimért lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót jó alaposan elkeverjük ha ezzel megvagyunk hozzáadjuk a vajat és a zsír . Jól eldolgozzuk , de tényleg. 3db tojássárgáját közben hozzáadunk és a felfuttatott élesztőt .
Elkezdjük tésztává gyúrni félúton már a burgonyát is hozzáadhatjuk miután már jól kihűlt. Ahogy Nagyikám szokta mindig mondani ( kisfiam ) Addig dagasztjuk amíg az edényfalától és a kezünktől
elnem válik a tészta. Amikor tésztánk már nem tapad az edényhez és a kezünkhöz sem. A tésztát kivesszük az edényből, gombócot formálunk belőle és folpakba becsomagolva a hűtőbe tesszük 1órára.
Majd miután letelt az idő, kivesszük kicsomagoljuk, 1 és fél-2 cm vastagságúra kinyújtjuk bevágjuk és utána lehet szaggatni. Majd hagyjuk 30 percig pihenni amíg a sütő felmelegszik a kívánt hőfokra. Közben a sütőnket előmelegítjük 200°C -ra. Majd a kiszaggatott pogácsákat lekenjük tojássárgájával és 20-25perc alatt aranybarnára sütjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése