Hozzávalók:
25dkg lencse
1 fej vöröshagyma,
1 ek Vénusz étolaj,
1 tk pirospaprika
1 ek Vénusz étolaj,
1 tk pirospaprika
1 l víz,
2-3db babérlevél
Só
2dl tejföl
1ek liszt
1db citrom leve
1ek mustár
2-3db babérlevél
Só
2dl tejföl
1ek liszt
1db citrom leve
1ek mustár
és 1tk cukor
Először a lencsét átválogatjuk, majd vízbe 2-3 óra -ig áztatjuk!!
Ezalatt a héjától megtisztított v-hagymát finomra aprítjuk. Közben az olajat felhevítjük, és a hagymát üvegesre pároljuk,majd tűzről levesszük és hozzáadjuk a 1tk pirospaprikát. Felöntjük vízzel, majd a leszűrt lencsét is hozzáadjuk. Adjunk még hozzá annyi vizet hogy épphogy ellepje ezután hozzáadjuk a babérleveleket és megsózzuk. Majd készre főzzük!! :)ízesítjük cukorral citromlével és mustárral. De!!
Megjegyzés! Előzőnap a füstölt húsit megfőzzük Kelleni fog nekünk még hozzá; füstölt hús, kb:1liter víz, (Ha nem több) 3gerezd fokhagyma + néhány egész bors valamint még babérlevél. ;)
Először a lencsét átválogatjuk, majd vízbe 2-3 óra -ig áztatjuk!!
Ezalatt a héjától megtisztított v-hagymát finomra aprítjuk. Közben az olajat felhevítjük, és a hagymát üvegesre pároljuk,majd tűzről levesszük és hozzáadjuk a 1tk pirospaprikát. Felöntjük vízzel, majd a leszűrt lencsét is hozzáadjuk. Adjunk még hozzá annyi vizet hogy épphogy ellepje ezután hozzáadjuk a babérleveleket és megsózzuk. Majd készre főzzük!! :)ízesítjük cukorral citromlével és mustárral. De!!
Közben elkészítjük habarást,
a tejfölt jól összekeverjük a liszttel, ezt követően egy merőkanál
segítségével hozzáadunk a főzelékből. Ezzel is jól eldolgozzuk. Végül
óvatosan folyamatos keverés mellet a habarást
is hozzáadjuk a főzelékhez. Majd jól átforraljuk.Épp ideje volt hogy ezt is közzé tegyem a blogban.
Jó étvágyat hozzá!
Mi nagyon szeretjük!!
Szilárd, csak annyit szokott mondani: kérek még!!!
Megjegyzés! Előzőnap a füstölt húsit megfőzzük Kelleni fog nekünk még hozzá; füstölt hús, kb:1liter víz, (Ha nem több) 3gerezd fokhagyma + néhány egész bors valamint még babérlevél. ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése