Hozzávalók: 12 lasagnelap, (Száraz) só,1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20dkg csiperkegomba, 2 zöld paprika, 2 ek olívaolaj, 1 paradicsomkonzerv(töltőtömeg úgy 400g),őrölt bors 1 csípet cukor, 12,5 dkg mozzarella sajt, 25 dkg ricotta sajt, vagy áttört tehéntúró, 7,5 dkg reszelt ementáli sajt,
A lasagnelapokat bő sós vízben majdnem puhára főzzük,hideg vízzel leöblítjük kicsit hagyjuk lecsöpögni aztán steril konyharuhára tesszük egymás mellé.A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom és vékonyan felszeleteljük. Majd a gombát is meghámozzuk óvatosan nehogy széttörjön és egész vékonyra felszeletelem.A megtisztított és megmosott paprikát is kockára vágjuk.A gombát ez idő alatt olajban nagy lángon megpirítjuk, a fokhagymát és a vöröshagymát hozzáadjuk, és üvegesre fonnyasztjuk.Ez után a paprika kockákat is hozzáadjuk 5 percig így pároljuk.A paradicsomot levével együtt beleöntjük, és szétnyomkodjuk.Sóval borssal, cukorral, ízesítjük. Kis lángon 10 percig forraljuk.
A mozzarella sajtot nagyon apró kockára vágjuk,majd a ricotta sajttal, és a reszelt ementáli sajttal összekeverjük. A lasagnelapokat keresztben kettévágjuk,1-1fél darabot a ricotta masszával megkenünk és egy másig lasagnelappot teszünk rá.Egy serpenyő aljára kevés mártást teszünk és szétterítjük, a megtöltött lasagnelapok felét ráfektetjük, mártással bevonjuk, a maradék mártással meglocsoljuk,lefedjük és közepes lángon 15 percig főzzük.
Légyszíves, nézz be hozzám, egy díjat szeretnék átadni!
VálaszTörlésköszönöm már megyek is..
VálaszTörlésInkább késsen, mint múljon!
Törlés:D,igaz
Törlés